was successfully added to your cart.

Cistella

Gelat de festucs

By 27 octubre, 2020 Receptes

S’explica que la reina de Saba menjava festucs amb delit ja que antigament era un símbol de felicitat. Els fruits d’aquest arbre caducifoli s’anomenen pistacia vera i es cultiven des de l’Afganistan fins al Mediterrani. Són uns fruits rics en greixos, proteïnes i alt contingut en vitamines A i B.

INGREDIENTS PER 500g DE GELAT:
½ l de llet
120g de sucre
5 rovells
1 vainilla en beina Casa Gispert
100g de festucs repelats Casa Gispert

PER A LA DECORACIÓ:
25g festucs repelats

PREPARACIO:
Poseu els festucs a triturar fins a reduir-los a una pasta. En una cassola, poseu a bullir la llet i la beina de vainilla. Mentrestant, agafeu un pot i afegiu-hi els rovells i el sucre i ho aneu treballant, això sí, amb una cullera de fusta fins a obtenir una barreja homogènia.
Ara, afegireu la llet -que ja ens ha bullit- a la barreja passant-la per un colador i sense deixar de remenar. Ha arribat l’hora de posar-ho a bullir a foc lent i sense deixar de remenar. Tan aviat com la crema comenci a espessir i formi un tel a la cullera es retirarà del foc i s’hi afegiran els festucs. Cal remenar lentament i la deixarem refredar.
Quan la crema estigui freda, la posarem a la geladora i programarem l’elaboració segons el temps indicat a les instruccions.

CONSELL GISPERT
Servim-ho en copes individuals i hi posem damunt amb la resta de festucs que ens queden.